Wateronderbreking in Koekelberg op warmste dag ooit op het nippertje afgewend

© PhotoNews
| In de straten rond metrostation Simonis zou even geen water meer uit de kraan komen. Dat is nu uitgesteld tot dinsdag.

Verbazing in Koekelberg, waar de bewoners van de Leopold II-laan een brief kregen van Vivaqua. Donderdag zou de watertoevoer in hun straat worden afgesloten. Net op de warmste dag ooit.

Wateronderbreking op 25 juli, als gevolg van werken in de straat. Veel meer staat er niet te lezen op het briefje dat Vivaqua woensdag in de bus stak bij de inwoners van de Leopold II-laan in Koekelberg. Toen buurtbewoner Frederik Lamote de waterfirma erover belde, was het antwoord kort en bondig: “Ja, wij sluiten het water donderdag af. Vivaqua werkt dag en nacht om uw dienstverlening te verbeteren”, zo vertelt Lamote.

Uitstel

Donderdag wordt (wellicht) de warmste dag ooit in ons land, met temperaturen van bijna 40 graden. Vivaqua beloofde eerst een brandweerslang in te leggen, waar buurtbewoners een emmer water zouden kunnen vullen.

"Compleet ridicuul”, vindt Lamote, “Hier wonen erg veel oude mensen in de buurt. Je kan het toch niet maken om op de warmste dag het water af te sluiten en hen met een emmertje te laten lopen.”

Dat vond ook de gemeente, die Vivaqua vroeg om de werken uit te stellen. Uiteindelijk zal de onderbreking pas dinsdag plaatsvinden, verzekert Vivaqua. Het gaat om de zone tussen de Herkoliersstraat, de Sint-Annakerkstraat en de Leopold II-laan, vlakbij het metrostation Simonis.

Vivaqua wateronderbreking in Koekelberg
Het briefje in de bus van de buurtbewoners. Woensdag werd de wateronderbreking pas aangekondigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?