Zondag nieuwe klimaatbetoging in Europese wijk in Brussel

© PhotoNews
| 31 maart 2019: de klimaatbetoging Rise for Climate trekt door Brussel.

De EU-lidstaten moeten dringend een akkoord vinden over de strategie die moet leiden tot een klimaatneutraal Europa tegen 2050. Om die oproep kracht bij te zetten, willen een dertigtal burgerbewegingen zondagnamiddag in de Europese wijk in Brussel op straat komen. Zondag en maandag zitten de EU-leiders weer samen in Brussel voor een Europese top, al staat de klimaatproblematiek daar niet op de agenda.

De betoging wordt onder meer gesteund door Rise for Climate Belgium, Greta Thunbergs beweging Fridays for Future en Workers for Future. Deze vooral internationale organisaties rekenen op een lokale mobilisatie om hun eisen kracht bij te zetten. Ze vragen de Brusselaars om pannen en andere voorwerpen waarmee lawaai gemaakt kan worden mee te brengen.

"De slogan van de betoging wordt 'we are watching you', om de Europese politici eraan te herinneren dat we het Europees klimaatbeleid in de gaten houden", aldus Kim LĂȘ Quang, woordvoerder van Rise for Climate Belgium. Er lopen nog gesprekken met de politie om een exacte plaats voor de betoging af te spreken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?