De NMBS vraagt de reizigers om meer respect voor hun personeel te tonen.

30 gevallen ernstige fysieke agressie tegen treinpersoneel op 2 weken tijd

EC
© BRUZZ
19/09/2020

De voorbije twee weken zag vervoersmaatschappij NMBS 30 gevallen van ernstige fysieke agressie tegen hun medewerkers. Dat zegt CEO Sophie Dutordoir op Twitter. De NMBS wil alle daders gerechtelijk vervolgen en de reizigers sensibiliseren.

Het is niet de eerste keer dat treinbegeleiders of ander personeel slachtoffer wordt van agressie tijdens het werk, maar de afgelopen twee weken kwamen meerdere "ernstige gevallen" aan het licht. Onder meer een treinbegeleider in Ath, in Wallonië, werd fysiek aangevallen op het perron. Over Brusselse medewerkers of incidenten in Brusselse stations heeft de NMBS geen aparte gegevens.

"We willen vooral een duidelijk signaal geven: dit is voor ons een 'no pasarán', de daders moeten vervolgd worden", zegt woordvoerder Bart Crols van de NMBS. "We gaan dus ook alle juridische middelen gebruiken die we tot onze beschikking hebben als werkgever. Tegelijkertijd willen we de reizigers sensibiliseren zodat zij onze medewerkers respecteren en ondersteunen. Dit zijn mensen die gewoon hun job doen, dus laat hen gerust."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , NMBS , openbaar vervoer , agressie NMBS , treinbegeleiders

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni