| Het voetpad op de Elsensesteenweg, met links de Prins Albertstraat en rechts de Vredestraat

30.000 overtredingen aan autoluwe zone Elsensesteenweg tijdens eerste semester

ADD
© BRUZZ
09/08/2021

In de eerste zes maanden van dit jaar hebben de bevoegde gemeentelijke diensten in Elsene 30.000 overtredingen vastgesteld aan de autoluwe zone op de Elsensesteenweg. Dat is opvallend meer dan vorig jaar. Toen werden op een jaar tijd 45.000 overtredingen vastgesteld. Dat schrijft La Capitale maandag.

De autoluwe zone op de Elsensesteenweg bestaat ruim drie jaar, en sinds eind 2018 worden ook boetes uitgeschreven bij overtredingen. "In de eerste zes maanden van dit jaar werden meer dan 30.000 overtredingen vastgesteld. Dat is een opmerkelijke stijging tegenover vorig jaar", stelt bevoegd ambtenaar Bertrand de Buisseret in La Capitale. "Toen ging het om 45.000 overtredingen, verspreid over het hele jaar. Wellicht een gevolg van het coronavirus, toen iedereen verschillende weken noodgedwongen moest thuisblijven."

Een jaar daarvoor, in 2019, werden in totaal 87.000 automobilisten in diezelfde zone geflitst. Bertrand de Buisseret verduidelijkt: "Heel wat mensen weten gewoon niet dat ze overdag niet door die autoluwe zone mogen rijden. Daarnaast zijn er ook mensen die zich daar niets van aantrekken, en diegenen die hun doorlaatkaart - maximaal een jaar geldig - niet verlengen."

In totaal heeft de gemeente Elsene al meer dan drie miljoen euro geïnd na overtredingen in de autoluwe zone, die 's nachts wel nog toegankelijk is.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni