De autoluwe Elsensesteenweg, gezien vanaf het Fernand Cocqplein.

Meer dan 70.000 overtredingen door automobilisten op autoluwe Elsensesteenweg

JP
© BRUZZ
24/10/2022

De sanctionerend ambtenaar van Elsene telde dit jaar al minstens 70.000 overtredingen door automobilisten op de autoluwe Elsensesteenweg. In 2022 wordt waarschijnlijk een nieuw record gevestigd, hoewel de nieuwe verkeerssituatie al vier jaar bestaat.

De Elsensesteenweg is autoluw gemaakt. Dat betekent de straat overdag (van 7 tot 19 uur) een voetgangerszone is, elke dag van de week. Overtreders worden geflitst door de camera's die zijn geplaatst.

Nu zijn de eerste cijfers van 2022 bekend. Op 20 september - na 9 maanden - zijn al 70.836 auto's geflitst. Daarover bericht La Capitale en het cijfer wordt bevestigd door de sanctionerend ambtenaar van Elsene, Bertrand de Buisseret.

Ter vergelijking: de gemeente Elsene heeft in heel 2021 90.000 autobestuurders betrapt die de autoluwe zone in de Elsensesteenweg niet respecteerden.

Met nog drie maanden in het verschiet, zou 2022 het voorgaande jaar wel eens kunnen overtreffen. Toch maakt schepen van Mobiliteit Yves Rouyet (Ecolo) zich niet meteen zorgen. "We zijn in Mechelen en Gent gaan praten met beleidsmakers. Daar hoorden we dat zelfs na meerdere jaren nog steeds ongeveer één procent van de automobilisten de regels negeren."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni