De toekomstige fietsbrug voor fietssnelweg F29 over het Vierarmenkruispunt in Tervuren

| De toekomstige fietsbrug voor fietssnelweg F29 over het Vierarmenkruispunt in Tervuren.

500.000 euro extra voor fietsbrug over Vierarmenkruispunt

© Belga
25/10/2022

Het Fonds Bikes in Brussels, beheerd door de Koning Boudewijnstichting (KBS), geeft bijna 500.000 euro steun aan de aanleg van een nieuwe fietsbrug over het Vierarmenkruispunt. Ook naar de aanleg van fietspaden in Sint-Jans-Molenbeek en Jette en zeven nieuwe fietsstallingen en -parkings vloeit geld van het Fonds. Dat heeft de KBS dinsdag gemeld in een persbericht.

De Werkvennootschap, die grote infrastuctuurwerken aanpakt voor de Vlaamse regering, werkt in het kader van het plan 'Werken aan de Ring' aan een nieuwe fietsbrug over het Vierarmenkruispunt. Volgens woordvoerder Marijn Struyf van De Werkvennootschap zouden de werken aan die houten brug eind dit jaar starten en ongeveer een jaar duren. Pendelaars krijgen met de fietsbrug een vlotte verbinding tussen Vlaanderen en Brussel, die deel uitmaakt van de fietssnelweg F29 Brussel-Tervuren.

Het Fonds Bikes in Brussels komt nu tussenbeide voor 494.802 euro, een vijfde van het totaal voor de aanleg van de fietsbrug. Daarnaast krijgt de gemeente Molenbeek 376.185 euro om een gescheiden fietspad aan te leggen in de Onafhankelijkheidsstraat. Jette ontvangt 151.800 euro voor de aanleg van fietspaden op de Heilig Hartlaan in Jette.

Pendelaars krijgen met de fietsbrug een vlotte verbinding tussen Vlaanderen en Brussel, die deel uitmaakt van de fietssnelweg F29 Brussel-Tervuren. Het Fonds Bikes in Brussels komt tussenbeide voor 494.802 euro, een vijfde van het totaal voor de aanleg van de fietsbrug. Daarnaast krijgt de gemeente Molenbeek van het Fonds 376.185 euro om een gescheiden fietspad aan te leggen in de Onafhankelijkheidsstraat. Jette krijgt 151.800 euro voor de aanleg van fietspaden op de Heilig Hartlaan in Jette.

Fietsstallingen in Brussel

Zeven projecten voor fietsstallingen in Brussel ontvangen in totaal 143.468 euro. Het gaat over fietsstallingen en -parkings in het Joseph Bracopsziekenhuis in Anderlecht, de tennisclubs Karel V in Ganshoren en in Ter Kamerenbos, het cultuurcentrum Archipel 19 in Sint-Agatha-Berchem, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Etterbeek en het Sint-Pieterscollege (Nederlandstalige deel) en het Collège Saint-Pierre (Franstalige deel) in Jette. Nog tot 14 december dit jaar kunnen projecten voor de oproep van het Fonds Bikes in Brussel worden ingediend.

De toekomstige fietsbrug voor fietssnelweg F29 over het Vierarmenkruispunt in Tervuren

| De toekomstige fietsbrug voor fietssnelweg F29 over het Vierarmenkruispunt in Tervuren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni