60 vrachtwagens beschadigden Brusselse tunnels in 2018

© Joost Van Liefferinge
| (archiefbeeld)

In 2018 beschadigden 60 vrachtwagens de Brusselse tunnels. Maar liefst 80 procent van die overtredingen vond plaats in de Leopold II-tunnel. “Aan elke gerenoveerde tunnel installeren we nu een detectiesysteem.”

In 2018 vonden maar liefst 60 overtredingen plaats waarbij te hoge vrachtwagens een Brusselse tunnel trachtten binnen te rijden. Dat meldt La Libre Belgique. 48 van die overtredingen vonden plaats in de Leopold II-tunnel.

“Dat heeft vooral te maken met het feit dat de Leopold II-tunnel uitgerust is met efficiënte meetsystemen aan de ingangen van de tunnel,” zegt Camille Thiry, woordvoerder van Brussel Mobiliteit. “Dat zorgt ervoor dat we van deze tunnel veel meldingen binnenkrijgen.”

Mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) bevestigt dat er vaak meldingen van deze overtredingen binnenkomen, hoewel overal staat aangegeven wanneer een voertuig van meer dan 3,5 ton niet toegelaten is.

“Daarom zullen we voortaan aan elke gerenoveerde tunnel een extra detectiesysteem installeren,” aldus Smet. “De factuur voor de schade wordt bovendien naar de verzekeringsmaatschappij gestuurd. Het is niet aan de Brusselaar om die kosten op zich te nemen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?