97ste (klein) autosalon van Brussel van start

© Belga
| Het kleine autosalon opent morgen zijn deuren voor het grote publiek.

De 97ste editie van het autosalon van Brussel is vrijdagochtend van start gegaan voor de pers en opent zaterdag de deuren voor het grote publiek. Vrijdag vinden ook een 'avant-première' en openingsavond plaats. Prins Laurent zal het salon vrijdagnamiddag officieel inhuldigen.

Deze editie gaat het - zoals traditioneel in de onpare jaren - om een salon voor personenwagens, gemotoriseerde tweewielers en lichte bedrijfsvoertuigen, een zogenaamd "klein" autosalon. Tijdens het vorige gelijkaardige salon in 2017 werden ruim 437.000 bezoekers geteld in Brussels Expo. Organisator Febiac mikt ook nu op 400.000 tot 450.000 bezoekers.

Hoewel heel wat buitenlandse autosalons het al een tijd steeds moeilijker krijgen om automerken present te laten tekenen, gaat de Brussels Motor Show er prat op dat "alle belangrijke spelers aanwezig zijn" in Brussels Expo. "Voor heel wat automerken is de periode rond het salon goed voor maar liefst 20 procent van hun jaaromzet," zegt salondirecteur Pierre Lalmand.

De editie 2019 van het autosalon van Brussel vindt voor het grote publiek plaats van zaterdag 19 januari tot zondag 27 januari. De personenwagens en bedrijfsvoertuigen palmen zeven Paleizen van Brussels Expo in, waaronder Paleis 1, dat volledig is gewijd aan de Dream Cars-tentoonstelling.

Vanaf zaterdag 19 tot zondag 27 januari is het salon elke dag toegankelijk van 10.30 tot 19.00 uur. Ook zijn er twee nocturnes tot 22 uur gepland op maandag 21 en vrijdag 25 januari. Een standaardticket kost 15 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?