Op 5 juni 2023 werd een taxi doorboord door de trekker van een oplegger op de Grasmarkt

| Op 5 juni 2023 werd een taxi doorboord door de trekker van een oplegger op de Grasmarkt.

Aanhangwagen doorboort bemande taxi: 'Dit had veel slechter kunnen aflopen'

Jasmijn Post
© BRUZZ
05/06/2023

De losgeraakte aanhanger van een vrachtwagen heeft maandagochtend drie taxi's aangereden. De aanhanger doorboorde de eerste taxi, waarbij een chauffeur lichtgewond is geraakt. Van de eigenaar is nog geen spoor.

Het incident vond plaats in de Infante Isabellastraat, dicht bij het Centraal Station. Daarover bericht La Dernière Heure. Eén taxichauffeur raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, bevestigt de Fédération des Taxis bruxellois aan BRUZZ. Drie andere voertuigen raakten beschadigd.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk is gebeurd. "Stond de aanhanger niet goed geparkeerd, toen de vrachtwagen vertrok? Het is mogelijk dat er een probleem was met de remmen," zegt Sam Bouchal van de Fédération des Taxis bruxellois.

De drie taxi's waren bemand op het moment dat de aanhanger hun kant op reed. "Het moet een zeer angstaanjagende ervaring zijn geweest," gaat Bouchal verder. "Als de aanhanger slechts tien centimeter naar links was verschoven, had dit nog veel slechter kunnen aflopen," zegt Bouchal.

De Fédération des Taxis bruxellois zal de chauffeurs ondersteunen in de verdere administratieve stappen. Voorlopig is van de eigenaar van de aanhangwagen nog geen spoor.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni