Aanschuiven op de Brusselse binnenring

© Twitter Hajo Beeckman

De binnenring rond Brussel is te mijden. Er staat één uur file van Wemmel tot Machelen. Na een ongeval waren daar twee rijstroken dicht. Die zijn inmiddels opnieuw open, maar de file blijft aangroeien.

De Brusselse binnenring is vrijdag vanaf iets na 15 uur een tijdlang afgesloten geweest in Machelen door een brandend voertuig. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Er stond een brandend voertuig op de pechstrook op de lus naar de E19. De brandweerwagen die van de andere kant kwam, stond op de meest rechtse rijstrook van de buitenring, en de brandslangen moesten dus over heel de binnenring worden getrokken om te blussen. Het verkeer moest daardoor stilgelegd worden", aldus Bruyninckx.

Om iets na 15.30 uur waren opnieuw twee rijstroken open. De file blijft wel nog aangroeien, met een file van Wemmel tot Machelen, goed voor een uur vertraging. Op de buitenring was bovendien een kijkfile ontstaan.

Ook de Leonardtunnel is nog steeds dicht. Een aannemer haalt daar vijf losgekomen wandplaten weg. Dat duurt nog tot minstens 17 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?