Moeilijke ochtendspits door vele werken en einde vakantie Franstaligen

© BRUZZ
13/05/2024
Updated: 13/05/2024 10.04u

Er is maandagochtend veel hinder op de Brusselse wegen. Het einde van de meivakantie bij het Franstalig onderwijs, in combinatie met de vele werkzaamheden zorgt voor een zware ochtendspits.

Het is maandagochtend filerijden op de Brusselse Ring vanaf Strombeek-Bever tot Wemmel. En op de A12 van Meise tot Laken is het aanschuiven, in de richting van de stad.

Door werken zijn de bruggen van de A12 die boven de rotonde Dikke Linde lopen, afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de rotonde.

De werken waren gepland tijdens de meivakantie van het Franstalig onderwijs (27 april tot 12 mei). Langs het traject liggen immers tal van Franstalige scholen. Door omstandigheden duren de werken twee weken langer, waardoor het verkeer er tot 27 mei ernstig verstoord zal zijn.

“Mensen die vandaag na hun vakantie terug op de baan zijn, zullen verrast zijn door de verkeerssituatie. Maar er zijn alternatieven, de NMBS heeft twee extra treinen ingezet naar Brussel,” zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

Ook in de straten rondom de werken aan de A12 zorgen voor veel hinder. Paemen: “Mensen proberen de files te ontwijken, waardoor ze in woonwijken drukte veroorzaken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.”

Ook de werkzaamheden aan het Leonardkruispunt zorgen voor verkeersdrukte. Het is maandagochtend aanschuiven op de A4 van Overijse tot Leonard, richting Brussel en op de Binnenring vanaf Wezembeek-Oppem tot de Leonardtunnel.

Ten slotte is ook de Reyers-Centrumtunnel afgesloten door werken, meldt Touring Mobilis.

Beeld: Caravaggio media.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni