DVLKO

| De Deltatunnel gaat vanaf 15 juli dicht.

De Brusselse mobiliteitsdienst Brussel Mobiliteit sluit gedurende de zomermaanden vier tunnels voor werken. Maandag 15 juli gaan de Delta- en de Woluwetunnel dicht. De maandag erop is de Reyers-Centrumtunnel aan de beurt.

Naast het sluiten van de tunnels neemt de dienst belangrijke lanen onder handen en moeten bepaalde plekken in de stad na de zomer veiliger en aangenamer worden voor fietsers.

Tussen 15 juli en eind augustus verwijdert de dienst het asbest uit de Deltatunnel in Oudergem, waardoor de volledige tunnel gesloten zal zijn. Voertuigen dienen om te rijden via de Waversesteenweg, Vorstlaan en Invalidenlaan.

Niet ver daar vandaan sluit tot het einde van de zomer ook de Beaulieubrug (boven de E411 en de Deltatunnel), waarbij de mobiliteitsdienst het wegdek onder handen neemt.

Ook de Tervurentunnel krijgt vanaf 1 juli een onderhoudsbeurt, maar zal niet helemaal afgesloten worden. De tunnelkoker richting het stadscentrum sluit, waardoor het verkeer in beide rijrichtingen doorheen de tunnelkoker richting buitenwijken moet. Vanaf 5 augustus opent opnieuw de tunnelkoker richting centrum en worden de rollen omgedraaid.

Verder sluiten ook de Woluwetunnel tussen 15 en 19 juli en de Reyers-Centrumtunnel van 22 juli tot 31 augustus.

Ook lanen worden aangepakt

Gepaard met de zomerwerkzaamheden aan de tunnels en brug neemt de mobiliteitsdienst meteen ook enkele grote lanen onder handen - waaronder de omvorming van de Vuurkruisenlaan in het noorden van de stad, de herinrichting van Sainctelette in de Brusselse kanaalzone en de aanleg van een tweerichtingsfietspad tussen de Leopold III-laan en de Haachtsesteenweg.

Verder wordt ook de Kleine Ring fietsvriendelijker gemaakt en timmert de mobiliteitsdienst verder aan metrostation Toots Thielemans, de renovatie van het metrostation Centraal Station en de renovatie van het Koningsplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Brussel Mobiliteit , brusselse tunnels , wegwerkzaamheden , Deltatunnel , Tervurentunnel , Reyers-Centrumtunnel , woluwetunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni