AB Inbev lanceert E-truck voor bierleveringen in Brussel

HS
© BRUZZ
11/03/2022

Brouwerij AB InBev en vrachtwagenproducent MAN hebben de koppen bij elkaar gestoken voor de lancering van de allereerste E-truck voor bierlevering in Brussel. Vanochtend werd deze officieel ingehuldigd door Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Vanaf vandaag is 100 procent emissievrije bierlevering in Brussel mogelijk met de nieuwe elektrische vrachtwagen: De Jupiler E-truck. Deze loopt op elektriciteit, voorzien door de zonnepanelen op het dak van het AB InBev depot in Anderlecht. Hij is volledig CO2-vrij en zorgt voor een stuk minder lawaaioverlast dan een doorsnee dieselvrachtwagen.

“Als brouwer die afhankelijk is van natuurlijke ingrediënten zien we het als onze verantwoordelijkheid om in te zetten op CO2-reductie om zo onze Net Zero doelstelling te behalen”, zegt Philippe Seminck, logistiek directeur BeNeLux en Frankrijk bij AB InBev. “Zo willen we op termijn naar een volledige laag emissie vloot in Brussel. We willen het voortouw nemen en andere bedrijven inspireren”.

Bovendien is deze elektrische vrachtwagen splinternieuw. De meeste elektronische voertuigen zijn omgebouwde dieselwagens. De Jupiler E-truck komt rechtstreeks van de band en is daardoor een stuk efficiënter. Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) reageert tevreden.

“We streven in Brussel naar een stad op mensenmaat, met minder luchtvervuiling en minder lawaaioverlast. AB InBev is hier één van de pioniers in de verduurzaming van de logistieke keten en het transport van goederen. Als de overheid en de privésector de handen in elkaar slaan, kunnen we veel meer”, aldus minister Van den Brandt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni