| Swapfiets belooft een 'altijd werkende fiets', en stuurt een reparateur als de fiets defect is.

Abonnementsysteem 'Swapfiets' komt naar Brussel

© BRUZZ
04/08/2018

Het Nederlandse fietsverhuursysteem ‘Swapfiets’ komt ook naar Brussel. Na vier maanden heeft het systeem dat een ‘altijd een werkende fiets’ belooft al 1.500 klanten in België. Voorlopig bestaat het concept alleen nog in Vlaanderen.

Swapfiets blijkt het erg goed te doen in België: vier maanden na de introductie in studentenstad Leuven verwelkomde het systeem vorige week de 1.500ste Belgische klant. Bij de start van het nieuwe academiejaar wordt nog een flinke groei verwacht bij studenten, zo schrijven Het Laatste Nieuws en Mo*.

Na Leuven volgden ook Antwerpen en Gent; Brussel staat op de planning. “We zien dat klanten heel tevreden zijn over onze service en met zulke positieve mond-aan-mond reclame gaat het snel”, zegt medeoprichter Steven Uitentuis. “Uiteraard vinden we het geweldig om te zien dat Swapfiets ook zo goed onthaald wordt door onze zuiderburen.”

Swapfiets is een abonnement voor fietsen. Voor 17,50 euro per maand krijgen klanten een fiets met zeven versnellingen, dubbel slot, altijd werkende verlichting en diefstalverzekering. Studenten betalen slechts 15 euro. Als de fiets kapot gaat, of een lekke band heeft, komt er binnen twaalf uur een fietsenmaker langs aan huis. Die zal de fiets herstellen of inruilen voor een ander exemplaar.

Swapfiets is het eerste, en met 50.000 abonnementen, grootste fietsabonnement ter wereld. Het systeem is momenteel actief in Nederland, Duitsland en België. Ook Denemarken krijgt binnenkort de eerste Swapfietsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, swapfiets, fietsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni