Acht nieuwe autodeelstations in Stad Brussel

© Kevin Van den Panhuyzen

De komende maanden komen er in de Stad Brussel acht nieuwe Cambio-standplaatsen. In totaal zal de Stad Brussel dan 161 deelwagens tellen. Schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen): "We willen zoveel mogelijk Brusselaars stimuleren om hun persoonlijke wagen in te ruilen voor een deelwagen."

De nieuwe autodeelstations zijn voor de Zavel, de Zennestraat, Pannenhuis, de Ramaekersstraat, de nieuwe Lakense Tivoliwijk, het Koning Boudewijnstadion, Neder-Over-Heembeek (begin Pagodenlaan) en Haren (Kortenbachstraat). Die plaatsen zijn volgens het kabinet van de schepen van Mobiliteit gekozen op basis van de vraag naar deelwagens in de wijk en de nabijheid van openbaar vervoer. In vier bestaande autodeelsations komen er telkens twee deelwagens bij.

“De wagen van een Belgisch gezin staat 95 procent van de tijd stil. Bovendien vervangt één deelwagen tot vijftien privéwagens. Daarom willen we zoveel mogelijk Brusselaars stimuleren hun persoonlijke wagen in te ruilen voor een deelwagen”, zegt schepen Bart Dhondt. “Als we de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid in Brussel willen verbeteren, zijn zo’n autodeelstations een deel van de oplossing, in combinatie met openbaar vervoer, fietsen en wandelen.”

In totaal komen er de komende maanden 24 deelwagens bij. In totaal zal Brussel-Stad 161 deelwagens tellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?