Sint-Pieters-Woluwe moedigt autodelen aan met platform voor ouders

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| "We moeten naar een zachtere mobiliteit streven", vindt schepen van Mobiliteit Christophe de Beukelaer (CDH).

Sinds januari dit jaar werkt de gemeente Sint-Pieters-Woluwe samen met autodeelplatform Koalift. Schepen van Mobiliteit Christophe de Beukelaer (CDH): “We moeten naar een zachtere mobiliteit streven.”

Koalift is een autodeelplatform voor ouders. Zij kunnen, wanneer ze hun kinderen met de wagen vervoeren, de autoritten delen met andere kinderen. Sinds begin dit jaar is deze gratis dienst ook beschikbaar voor ouders in Sint-Pieters-Woluwe, dat nu partner is van het platform.

“We zijn ervan overtuigd dat we naar meer autodelen en een zachtere mobiliteit moeten streven”, zegt schepen van Mobiliteit Christophe de Beukelaer (CDH) aan La Libre Belgique. Daarvoor neemt het huidig gemeentebestuur een aantal maatregelen. “We zijn volop bezig met het herinrichten van de openbare ruimte om wandelen en fietsen aan te moedigen”, aldus de Beukelaer.

Fiets en openbaar vervoer

“In het debat over de fietspaden op de Tervurenlaan nemen we binnenkort een standpunt in, maar we willen een fietspad van het Leopoldplein tot het Montgomeryplein.” Daarnaast zijn er sinds deze legislatuur al negen fietsboxen en vijf herstellingspunten geïnstalleerd, weet La Libre. Er komt ook een schoolstraat - de eerste in Sint-Pieters-Woluwe - in de Sperwerlaan.

Op vlak van openbaar vervoer wil de schepen van Mobiliteit nog enkele aanpassingen doorvoeren. “We willen de haltes van bus 36 en tram 39 samenbrengen voor de bioscoop in Stokkel. De dienstregeling van bus 36 moet ook beter en met bus 42 willen we de Vogelzangwijk verbinden met de rest van de gemeente.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?