Autodeelsysteem Ubeeqo houdt ermee op

© PhotoNews
| Na Zipcar houdt ook Ubeeqo ermee op.
Updated: 27-03-2019 - 17:45

Het autodeelbedrijf Ubeeqo stop met het verhuren van auto's aan particulieren. Dat heeft het bedrijf aan haar klanten laten weten. 'De Belg neigt niet makkelijk naar alternatieve mobiliteitsvormen," klinkt het.

Ubeeqo werd in 2016 gelanceerd in Brussel. Net als Cambio en Zencar werkt het systeem met vaste standplaatsen, waar gebruikers hun auto kunnen ophalen en na gebruik opnieuw afzetten.

Maar de service voor particulieren van het autodeelplatform, een dochter van Europcar, houdt er dus mee op. Dat laat het bedrijf via e-mail weten aan haar klanten. "Het aantal autobezitters op de Belgische markt is nog steeds heel hoog, wat een negatieve invloed heeft op de evolutie van de autodeelactiviteit in Brussel," klinkt het in een persbericht.

Gebruikers die nu al een wagen hebben geboekt om die voor 12 april te gebruiken, kunnen nog gebruikmaken van het systeem. Er worden echter geen nieuwe boekingen meer aangenomen.

Ubeeqo zal wel nog wagens verhuren aan bedrijven.

Scooty

Het bedrijf laat ook weten er meer ingezet wordt op de deelscooters van Scooty. Zo zal die vloot significant uitbreiden in Brussel, staat er nog te lezen in het persbericht.

Het is al de tweede keer op korte tijd dat een autodeelsysteem verdwijnt uit het Brusselse straatbeeld. Eerder dit jaar raakte bekend dat Zipcar overgenomen wordt door Poppy, dat nu vooral in Antwerpen actief is.

Door de stopzetting verdwijnen er ook enkele banen bij Ubeeqo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?