Ubeeqo: nieuwe app voor autogebruik in Brussel

Ubeeqo, een dochterbedrijf van de Franse Groep Europcar, heeft dinsdag een nieuwe mobiliteitsapp gelanceerd in Brussel. Gebruikers kunnen er kiezen tussen autodelen, huurwagens en het bestellen van een auto met chauffeur. Ubeeqo noemt het initiatief een multimodale applicatie.

Via de applicatie van Ubeeqo kunnen gebruikers kiezen uit drie vervoersopties: autodelen via Matcha, een auto met chauffeur via CarASAP of huurwagens via Europcar. Het platform van Ubeeqo omvat een elektronische betaling en facturatie, waardoor het zich zowel tot persoonlijke als professionele klanten richt.

"Met het Ubeeqo-platform willen wij een nieuw concept van stedelijke mobiliteit doen leven: flexibeler, budgetvriendelijker, praktischer, minder tijdrovend en milieuvriendelijker. De mobiliteitsoplossingen die bestaan, zijn niet op elkaar afgestemd. Daarom bieden wij een uniek toegangspunt aan in de vorm van een applicatie", stelt Benoît Chatelier, CEO van Ubeeqo. Ubeeqo plant in de komende maanden nog een uitbreiding van de diensten op hun platform.

Ubeeqo noemt zijn platform multimodaal. De gangbare definitie van multimodaal is echter dat verschillende vervoersmodi worden geïntegreerd in een reisweg. Bij Ubeeqo gaat het echter steeds om auto's en is er ook geen combinatie van vervoersmodi in een reisweg. 

Brussel is na Parijs en Londen de derde stad waarin Matcha wordt aangeboden. Het autodeelsysteem werkt met auto's in een gesloten lus. Dat betekent dat de wagen na zijn gebruiksperiode terug op zijn vertrekpunt moet worden geplaatst, zoals ook Cambio dat doet. In Brussel biedt Matcha 40 wagens op 25 stations aan.

Brussels minister van Mobiliteit, Pascal Smet ontvangt het initiatief met open armen. "Er zijn 235.000 mensen die dagelijks alleen in de auto naar Brussel komen. Als een derde van hen zou carpoolen, is het probleem eigenlijk weg. Ik geloof dan ook in deze moderne oplossingen via de smartphone."

Ubeeqo is lang niet het eerste autodeelbedrijf in Brussel. Cambio, de oudste speler op de markt, heeft intussen 383 auto's in het gewest.

 

Via de app van Ubeeqo kan je in Brussel een auto delen, huren of een auto met chauffeur bestellen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?