Al 182 fietsers beboet bij actie rond verkeersleefbaarheid

© PhotoNews

Bij een politieactie rond verkeersleefbaarheid in het centrum werden dinsdag 134 boetes uitgedeeld. Die waren niet alleen bestemd voor autobestuurders. Van de 134 boetes waren er 58 voor fietsers, die rode lichten negeerden, met de gsm in de hand fietsten of te snel reden. "Er zijn meer fietsers en we willen tonen dat ook zij moeten opletten."

Bij verschillende politieacties rond verkeersveiligheid van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene werden de voorbije dagen in totaal 182 fietsers beboet. Gisteren ging het om 58 boetes voor fietsers, tijdens een controleactie waarbij ook 76 autobestuurders op de bon gingen.

"Het gaat om fietsers die door een rood licht rijden of met de gsm in de hand fietsen. Daarmee brengen ze zichzelf in gevaar", zegt woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Ilse Van de keere.

Maar in sommige gevallen brengen fietsers ook voetgangers in gevaar. "In de voetgangerszone zien we dat er fietsers zijn die hun rijgedrag niet aanpassen aan de situatie. Door te snel te rijden, brengen zij voetgangers in gevaar", aldus Van de keere. In de voetgangerszone moeten fietsers stapvoets rijden.

"We hebben vastgesteld dat er steeds meer fietsers zijn", klinkt het nog. "Tegelijkertijd verandert de infrastructuur in de stad en zijn er meer zones waar vooral voetgangers aanwezig zijn. We willen tonen dat fietsers ook moeten opletten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?