Al zeshonderd ton zout gestrooid op Brusselse wegen

AM
© Belga
08/02/2021
Updated: 08/02/2021 18.12u

Het sneeuwtapijt, dat afgelopen nacht grote delen van de hoofdstad heeft bedekt, heeft nog maar weinig verkeershinder veroorzaakt. Dat zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "De strooidiensten hebben sinds zondagochtend al zeshonderd ton zout gestrooid."

Van verkeerschaos door de hevige sneeuwval is vooralsnog geen sprake in de hoofdstad. "Tijdens de ochtendspits was er wel een voertuig met pech in de Kroontunnel, en om vijf uur 's ochtends was er ook een ongeval. Op deze twee incidenten na was het een rustige maandagochtend."

Intussen is er ook heel wat zout gestrooid in de Brussel straten. Zeshonderd ton zout sinds zondagochtend en 40.000 liter pekelwater. "En het is nog niet voorbij. Deze namiddag rijden de ploegen nog eens uit," aldus Paemen.

Bovendien speelt thuiswerk ook een grote rol, laat de woordvoerster nog weten. Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, is thuiswerk nog steeds de norm in de hoofdstad. Daardoor is er sowieso minder verkeer in de straten in de hoofdstad.

"Bij de MIVB waren er vanochtend problemen op twee tramlijnen en acht buslijnen," zegt woordvoerster An Van hamme. "Die werden respectievelijk veroorzaakt door bevroren bovenleidingen en gladde hellingen. Alles was al opgelost voor 8u. Reizigers moeten wel rekening houden met lichte vertragingen," aldus Van hamme.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni