Albertbrug hele dag afgesloten voor verkeer

© Infrabel
| Het is niet de eerste keer dat de portiek of de betonblokken aangereden werden (archiefbeeld).
Updated: 06-11-2019 - 09:57

De Albertbrug in Neder-Over-Heembeek is woensdag nog een hele dag afgesloten voor het wegverkeer. Een wagen reed er tegen betonblokken. Die zijn op de straat beland, waardoor het verkeer er niet door kan. Dat veroorzaakt veel hinder.

Sinds 2013 mag geen zwaar vervoer meer over de Albertbrug, omdat die te bouwvallig is. Woensdagochtend werd het verkeer afgesloten, maar dat heeft dus niets te maken met de spoorwerken. Een wagen reed de portiek en betonblokken, die gelden als een soort toegangspoort vanaf de Leeuwstraat, aan.

"We hebben er nadarhekken gezet in afwachting van een oplossing om de betonblokken van de weg te halen", zegt de politiewoordvoerster aan onze redactie. De Albertbrug geldt als een belangrijke invalsweg naar Brussel, waardoor er aanzienlijke verkeershinder is in de buurt.

De sierlijke betonnen bogen over de sporen bij het station van Schaarbeek, maken in 2022 wellicht geen deel meer uit van het straatbeeld. Tegen dan wil Infrabel de Albertbrug, ook bekend als de Leeuwoprit, vervangen door een nieuwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?