Ampe belooft 2,6 miljoen uit te trekken voor afgescheiden fietspaden

© Els Ampe
| Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe op de fiets.

Op de laatste gemeenteraad voor de verkiezingen heeft Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) een budget van 2,6 miljoen euro vrijgemaakt om in de komende vier jaar meer afgescheiden fietspaden aan te leggen. Voor een deel gaat het om al eerder aangekondigde projecten, die extra geld krijgen. Via een raamcontract met één aannemer moeten de werken ook veel sneller kunnen verlopen.

Schepen Els Ampe verzekerde op de gemeenteraad dat het gaat om extra budget voor afgescheiden fietspaden, en dus niet voor geschilderde fietssuggestiestroken. Afgescheiden fietspaden zijn veel duurder en laten veel langer op zich wachten om dat er een vergunning voor nodig is, maar Ampe wil dat proces versnellen met behulp van een raamcontract. Zo staat de komende vier jaar altijd dezelfde aannemer klaar om fietspaden aan te leggen wanneer een vergunning binnen is.

Kunstenaarsstraat krijgt fietspad

Een deel van het budget wordt gebruikt voor reeds aangekondigde projecten, zoals een fietspad op de Wetstraat, de Kantersteen en de Keizerslaan. Dat zijn projecten waarvoor de vergunning bijna binnen is, aldus Ampe. Ook het geplande fietspad aan de Antwerpsepoort – waarvoor de vergunning binnen is – kan beroep doen op het budget. “Sommige projecten komen overeen met die van het Gewest, maar er is sowieso extra budget nodig”, aldus Ampe.

Maar er komen ook nieuwe projecten bij, zoals op de Kunstenaarsstraat in Laken, verzekerde de mobiliteitsschepen. Andere concrete plaatsen wou de schepen nog niet geven, omdat ze nog over de details in discussie wil gaan met de Fietscommissie, het zogeheten overleg met onder meer de Fietsersbond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?