Ampe: 'Natuurlijk willen wij ook meer fietsers'

© Bart Dewaele
|

De Fietsersbond en de stad Brussel hebben woensdag tijdens de fietscommissie van de stad een constructief overleg gehad over de fietsinfrastructuur. Voorafgaand stelde de Fietserbond zich openlijk de vraag of de stad Brussel wel meer fietsers wilde.

"De vergadering is begonnen onder een gespannen sfeer, maar is toch positief geëindigd", zegt Roel De Cleen van de Fietsersbond. "We hebben afgesproken dat de stad Brussel ons beter op de hoogte zal houden van ingrepen op fietsroutes, zodat we niet voor voldongen feiten geplaatst worden.

Daarnaast is er nog een verschil in visie. Waar voor ons de veiligheid en de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor de actieve weggebruikers prioritair zijn, zien we dat er bij de stad nog andere zaken meespelen zoals de doorstroming van het autoverkeer."

Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe erkent dat er nog verschillen in visie zijn, maar benadrukt dat een dialoog ook inhoudt dat er geluisterd wordt naar elkaar, ondanks de meningsverschillen. Het einddoel blijft hetzelfde.

"Natuurlijk willen wij ook meer fietsers. Door de invoering van de voetgangerszone hebben we er al voor gezorgd dat het aantal dubbel zo groot is in het centrum sinds de invoering ervan", stelt Ampe.

De gemoederen lijken bedaard bij de fietsersverenigingen. Die blijven wel hun democratische taak uitvoeren. "We moeten samen blijven werken aan een leefbare stad, maar we hopen dat de stad meer inspanningen levert voor een fietsvriendelijke Vijfhoek. We blijven kritisch constructief", aldus De Cleen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?