Anderlecht zet in op meer verkeersveiligheid met SAVE-charter

Korpschef van de politiezone Zuid Jurgen De Landsheer, schepen van Mobiliteit Susanne Müller-Hübsch en burgemeester Fabrice Cumps waren aanwezig bij de ondertekening

Anderlecht is de derde Brusselse gemeente die het SAVE-charter van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen heeft ondertekend. Door het charter te ondertekenen, wil de gemeente zich engageren voor meer verkeersveiligheid.

Na Jette en de Stad Brussel heeft nu ook Anderlecht het SAVE-charter (Samen Actief voor Veilig Verkeer) ondertekend, op initatief van schepen van Mobiliteit Susanne Müller-Hübsch (Groen). Het charter is opgesteld door de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Met het charter roept OVK gemeentebesturen op om meer aandacht te besteden aan verkeersveiligheid. Volgens het charter moeten beleidsmakers in hun mobiliteitsplannen voorrang geven aan voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.

De gemeente Anderlecht zal dit jaar nog werk maken van een actieplan voor verkeersveiligheid. "Dit actieplan zal alle bestaande verkeersveiligheidsmaatregelen overnemen en verder ontwikkelen: het veiliger maken van voetpaden en oversteekplaatsen, het plaatsen van Berlijnse kussens, het duidelijk markeren van fietspaden, enzovoort", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?