Auto ombouwen tot elektrisch voertuig voortaan mogelijk in Brussel

┬ę Belga
20/11/2023

In Brussel is het voortaan mogelijk om een voertuig met een verbrandingsmotor om te laten bouwen naar een elektrisch model. Dat heeft minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) maandag bekendgemaakt.

Volgens de minister wordt met deze nieuwe mogelijkheid een bijdrage geleverd aan de klimaattransitie. Het gaat om een ingreep die op elke type voertuig kan worden toegepast, en die een duurzaam alternatief biedt voor de aankoop van een nieuw, elektrisch voertuig. Voor zowel particulieren als bedrijven is het ook een kostenbesparende oplossing, luidt het.

De Brusselse regering heeft recent het definitieve kader vastgelegd. De regelgeving is opgesteld in samenwerking met de industrie en met de andere beleidsniveaus van het land, waaronder de federale overheid.

Homologatie

Het ombouwen van een voertuig was tot nu ook al mogelijk, maar de registratie en de homologatie - de vaststelling dat het voertuig voldoet aan de eisen - van vernieuwde voertuigen vormden een hinderpaal. Er zijn nu duidelijke en vereenvoudigde procedures vastgelegd om deze voertuigen probleemloos de openbare weg op te laten.

Installateurs kunnen nu hun diensten aanbieden aan de geïnteresseerde particulieren en ondernemingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni