| Een auto van Miles in Brussel.

Autodeelbedrijf MILES nu ook actief in Brussel

SD
© BRUZZ
18/10/2022
Updated: 18/10/2022 07.36u

De auto's van het Duitse autodeelbedrijf MILES zijn vanaf vandaag te gebruiken in Brussel. Voor de auto’s betaal je op basis van gereden kilometers, niet per minuut. Je kan ook auto's boeken via uur- en dagtarieven.

MILES start in Brussel met een wagenpark van een tweehonderdtal Opel Corsa’s. "Extra modellen, waaronder ook elektrische, zullen volgen in de komende weken en maanden," klinkt het.

De auto’s hebben geen vaste standplaatsen en zijn 24 op 7 beschikbaar via de app. Het standaardtarief is 0,98 euro/kilometer. Tijdelijk parkeren kost daarentegen 0,29 euro/minuut en er zijn ook verschillende formules van drie uur tot maximaal 30 dagen. Per nieuwe rit betaal je één euro om de auto te ontgrendelen.

Citytrips naar andere steden zijn mogelijk tussen alle Belgische steden waar MILES actief is. Dat is momenteel enkel Gent, maar ook Antwerpen en de luchthaven van Zaventem staan op de planning.

Duurzaam

“We hebben Brussel ervaren als vooruitstrevend en open wat betreft nieuwe mobiliteit en het implementeren van nieuwe kaders. Samen geven we nu een voorbeeld voor duurzamer stadsvervoer,” zegt Robin Gasthuys, Managing Director MILES België.

"Deelauto’s maken deel uit van de toekomst van de auto in de stad," zegt Elke Van den Brandt (Groen), Brussels minister van Mobiliteit. "Zo geven ze gezinnen toegang tot een auto zonder er alle kosten van te moeten dragen. Anderzijds stimuleren zij een bewust gebruik van de auto, waarbij die alleen wordt gebruikt wanneer er geen goede alternatieven zijn."

"Het andere grote voordeel van autodelen is de enorme hoeveelheid parkeerruimte die daardoor in de stad vrijkomt voor de Brusselaars. Deze vrijgekomen ruimte kan worden gebruikt voor de aanleg van kwalitatieve openbare ruimte," aldus nog Van den Brandt.

Per stad zal MILES ook een 'liefdadigheidsauto' introduceren, waarvan de inkomsten van de ritten integraal naar een lokaal goed doel gaan. In Brussel steunt het bedrijf het Rode Kruisproject HOMI Tours, waarbij dertien teams in de hoofdstad dagelijks daklozen helpen met verzorging, maaltijden en verzorgingsproducten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni