Autoloze Zondag in Brussel op 19 september

Op 19 september wordt het Brussels gewest tijdens Autoloze Zondag voor een dag opnieuw de grootste autovrije zone van Europa. Je hoeft niet tot dan te wachten om de fiets uit te halen, want in het kader van "Brussel met Vakantie" staan er heel wat autoluwe activiteiten op het programma.

De Week van de Mobiliteit vindt zoals elk jaar opnieuw plaats van 16 tot 22 september. De focus ligt dit jaar op wandelen en stappen als efficiƫnt en combineerbaar verplaatsingsmiddel. Door de Autoloze Zondag is op 19 september het Brussels gewest tussen 9.30 en 19 uur de grootste voor auto's afgesloten zone in Europa.

De zachte weggebruiker krijgt deze zomer meerdere kansen om Brussel te ontdekken als een autoluwe stad. Door de vele activiteiten van "Brussel met Vakantie" en "Staycation BXL" kunnen bewoners zich de stad toe-eigenen.

Tussen half juli en half augustus nodigt Brussel Mobiliteit iedereen elk weekend uit op een andere plaats voor activiteiten in het kader van duurzame mobiliteit. Op het programma staan workshops fietsen herstellen, testritten met een elektrische, bak- of plooifiets of een parcours waar kinderen kunnen fietsen en steppen.

Samen met Vlaamse en Waalse actoren uit het toerisme biedt Brussel Mobiliteit ook een tiental fietstochten door en rond Brussel aan die te ontdekken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?