Brussel Mobiliteit lanceert tien fietstochten rond Brussel

© cc Flickr/Visitflanders
| Het kasteel van Gaasbeek ligt op de fietsroute door het Pajottenland.

Deze zomervakantie zal Brussel Mobiliteit elk weekend een nieuwe, groene fietstocht in de Brusselse rand voorstellen. Het begint met een tocht door het Pajottenland en rond Terhulpen.

De fiets is al sinds de eerste lockdown in opmars. Ook vorige zomer trokken heel wat Brusselaars op de fiets naar buiten. Brussel Mobiliteit wil hen nu, samen met Leefmilieu Brussel en Visit Brussels, tien inspirerende fietstochten aanbieden in de rand rond Brussel. Ook de toerismediensten van Vlaams- en Waals-Brabant werken hieraan mee.

De bedoeling is om elk weekend van de zomervakantie een nieuwe fietstocht te lanceren. De eerste twee tochten zijn nu al bekend. Er is een route van 60 kilometer in de omgeving van Terhulpen, dwars door de bossen. Een tweede rit maakt een lus van 50 kilometer door het Pajottenland.

Via de smartphone

We stellen voor om de fiets eens puur ter ontspanning te gebruiken en op ontdekkingstocht te vertrekken op één van de tien uitgestippelde fietsroutes”, zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). “Op slechts een paar kilometer van het centrum waan je je al in een andere wereld, tussen de kastelen van het Pajottenland of in de heuvels en bossen van Waals-Brabant.”

Wie de charmes van de Brusselse rand wil ontdekken, kan de routes als GPX-bestand downloaden op zijn smartphone via de website van Bike Brussels. Op de kaarten staan ook picknickplaatsen en horeca aangeduid. Elke rit kan ingekort worden voor wie dat wil. De bevoegde ministers uit Brussel en Wallonië sprongen zaterdag alvast zelf op de fiets.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?