Fietsen met Koen De Koker (4): 'Alsof je op kamp bent in de Ardennen'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 5 augustus 2020

Uren stonden mensen tijdens de lockdown aan te schuiven aan fietsenwinkels. De fiets, door sommige Brusselaars jarenlang verfoeid, bleek plotseling het vervoersmiddel bij uitstek. In sommige gevallen werd fietsen zelfs meer: een hobby. Maar hoe nu verder, na de lockdown? BRUZZ stuurt Brusselaars die de fiets (her)ontdekten tijdens de lockdown op pad met Koen De Koker, ex-wielrenner, stadsgids, zanger, acteur en de vrolijkste fietsbuddy die je ooit zult hebben. Aflevering 4: Binnen een halfuur naar de rust van het Zoniënwoud.

Welgeteld 5 kilometer fietsen is het van het Flageyplein tot de ingang van het Zoniënwoud. En dat grotendeels via een van de beste fietspaden van het gewest: dat naast de Franklin Rooseveltlaan. Wie wil, draait nog snel een rondje op de Hippodroom van Bosvoorde, voordat hij via de Gravendreef de Tumuliweg oprijdt. Vanaf hier begint het grootste fietsparadijs van Brussel: ruim 5 kilometer volledig autovrij asfalt slingert door het grootste woud van het gewest.

"Alsof je op kamp bent in de Ardennen," toont ook Koen zich nog telkens verbaasd wanneer hij zich midden in het Zoniënwoud volledig los kan maken van het drukke stadsleven. Op het hoogste punt van de route staat een bankje dat uitkijkt over een klein dalletje. De perfecte plaats om wat energie op te doen voor de tweede helft van de tocht.

Richting Groenendaal is het vanaf hier voornamelijk bergaf. Op de Duboislaan moeten we weer autoverkeer in onze buurt dulden, al hebben we nog altijd een afgescheiden fietspad ter beschikking. Hoe dichter we de stad naderen, hoe drukker het weer wordt. We ontwaren hockeyclubs, luxe restaurants en kleine kasteeltjes tussen de bomen voordat we het gedeeltelijk verkeersvrije Ter Kamerenbos binnenrijden. Langs de Ter Kamerenabdij en de Vijvers van Elsene, staan we zo weer op het Flageyplein. Gedaan met de rust.

Lengte 23 kilometer

Bekijk hier de andere afleveringen van de reeks:

Aflevering 1: Langs Merckx en door de velden Clouseau achterna.

Aflevering 2: Bij Brueghel linksaf richting concert op het terras.

Aflevering 3: Met het gezin naar het kasteel van Beersel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?