© Flèche bleue | De Renault Espace reed de fietser opzettelijk aan, tonen de beelden.

Automobilist rijdt fietser opzettelijk omver

KH
© BRUZZ
02/05/2021
Updated: 03/05/2021 15.19u

In de Naamsestraat heeft een automobilist opzettelijk een fietser omvergereden. Die kon het gebeuren ook filmen en postte de video zaterdag. De fietser heeft intussen een klacht neergelegd bij het parket.

De fietser verlaat net het Koningsplein, als een auto hem net voor de boogdoorgang naar de Naamsestraat voorbijsteekt en zo verplicht om uit te wijken. Enkele meters voorbij de doorgang stopt de auto en is er een korte woordenwisseling tussen fietser en auto. De filmer op de fiets vervolgt daarop zijn weg, maar meteen daarna katapulteert de auto de fietser bij het inhalen op de grond. De auto rijdt vervolgens ook gewoon door.

De filmende fietser liep enkel een paar schaafwonden op en postte de video op twitter. Hij legt ook uit dat hij de man gewoon had uitgelegd dat hij eerst aan de doorgang was, waarop die repliceerde met een “Toi, ta gueule.”

Verschillende mensen raden de fietser aan om klacht in te dienen. Of hij dat doet is vooralsnog onduidelijk. In een van de commentaren legt hij ook uit dat hij de klank op de video - de kijker hoort een muziekje - niet bewust weghaalde. De camera is pas vier dagen in zijn bezit en het deuntje is standaard, klinkt het nog.

Burgemeester Philippe Close laat weten dat hij aan zijn diensten heeft gevraagd om een onderzoek te starten naar het 'onaanvaardbare gedrag'.

Het Brussels parket laat ondertussen weten dat de fietser een klacht heeft neergelegd en dat een proces-verbaal is opgesteld. Het onderzoek wordt op dit ogenblik gevoerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie