| Het incident vond plaats op de Adolphe Maxlaan (archiefbeeld)

Verkeersagressie in centrum, fietser in elkaar geslagen

KVDP
© BRUZZ
16/01/2021

In het centrum is een fietser vrijdagnamiddag slachtoffer geworden van verkeersagressie. "Ik werd van mijn fiets getrokken en werd toen hard in mijn gezicht geslagen”, getuigt de fietser. Hij houdt er twee gebroken tanden aan over.

De fietser reed vrijdagnamiddag door de Adolphe Maxlaan toen hij stopte voor een auto die achteruitreed om te parkeren. “De autobestuurder reed achteruit zonder te kijken. Ik stopte netjes, want ik ken deze problematische route en de gevaren”, zegt de fietser. “De auto stond al dwars over het fietspad, dus ik liet de auto voorgaan.”

Volgens de fietser begon de autobestuurder op dat moment toch te schreeuwen en zou hij de fietser hebben uitgescholden. “Ik gaf aan dat hij mocht gaan, maar hij werd agressiever en gooide een fles water naar me.” De fietser zou dan zijn voet voor de deur van de passagier hebben geplaatst, uit vrees dat de passagier zou uitstappen.

Daarbij raakte de fietser de auto, waarna de bestuurder en de passagier zijn uitgestapt. “De ene trok me van mijn fiets, de andere sloeg me hard in mijn gezicht”, getuigt de fietser. “Omstaanders belden de politie en een ziekenwagen. Die waren snel ter plaatse.”

'Betrokken partijen geïdentificeerd'

De politie kan geen commentaar geven over de inhoud van het incident, maar bevestigt wel dat een proces-verbaal is opgesteld. “Alle betrokken partijen zijn geïdentificeerd”, zegt woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Olivier Slosse.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij houdt er een blauw oog en twee gebroken tanden aan over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , verkeersagressie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni