Vrachtwagen duwt auto voor zich uit in bizar geval van verkeersagressie

© BRUZZ
07/05/2024

Vrijdag heeft zich in de Belliardstraat een opmerkelijk geval van verkeersagressie voorgedaan. Een zware vrachtwagen duwt daarbij wild claxonnerend een auto uit de weg. "Dit is wraakroepend, zo’n wangedrag hoort nergens thuis, maar zeker niet in een stad," reageert Heroes for Zero.

De feiten spelen zich vrijdag af op het kruispunt van de Belliardstraat met de Froissartstraat in de Europese Wijk, op de grens tussen Brussel-Stad en Etterbeek. Een grote vrachtwagen met oplegger duwt met oorverdovend getoeter een auto gewoonweg opzij. De bestuurder van de auto kan nog net het portier dichttrekken. De vrachtwagen rijdt daarop met gierende banden weg.

Verkeersveiligheidsorganisatie ‘Heroes for Zero’ zette beelden van het incident op X, het voormalige Twitter. "Verkeersagressie bij alle vervoersmodussen moet worden gestraft," klinkt het in hun post, de vzw eist "een online politieplatform om deze incidenten officieel te kunnen melden."

@HeroesforZero op X

Simon Steverlinck is lid van ‘Heroes for Zero’. Hij bevestigt dat iemand van zijn organisatie de video online heeft gezet: “De beelden zijn gemaakt door leerlingen van een school in de buurt. Die konden het tumult op straat horen.”

Wangedrag

Steverlinck benadrukt dat zijn organisatie het wraakroepend vindt dat zulke agressie nog kan in het verkeer. “Zo’n wangedrag hoort nergens thuis, maar zeker niet in een stad." Hij voegt daar nog aan toe dat het veel erger had kunnen aflopen: "Er zijn al zoveel voetgangers en fietsers die het leven lieten onder de wielen van zo’n tientonner, dit is enorm wrang om te zien in de Brusselse binnenstad. Ze zouden zo’n zware voertuigen moeten weren uit het centrum."

Het bedrijf waar de chauffeur voor werkt, reageert dat het de samenwerking met de bestuurder heeft stopgezet: “Wij nemen dit ernstig, bij ons staat veiligheid voorop.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni