awel merci

Automobilist voert fietser mee op motorkap in de Wetstraat

Bengelend op de motorkap
Updated: 25-02-2019 - 15:23

Op sociale media is een hoogst merkwaardige video opgedoken. We zien er hoe een man met fietshelm in de Wetstraat wordt meegevoerd op de motorkap van een auto. Het blijkt om een uit de hand gelopen conflict te gaan na een manoeuvre van de automobilist.

Het filmpje dook op op sociale media en werd gemaakt uit een auto die langs het tafereel rijdt. In de video is te zien hoe de man met de fietshelm op de motorkap ligt, terwijl de auto steeds sneller rijdt en uiteindelijk naar rechts afslaat. De voeten van de man bevinden zich daarbij gevaarlijk dicht bij de grond. Het tafereel speelt zich af op de Wetstraat, ter hoogte van het Karel De Grote-gebouw.

Navraag bij politie en parket leert dat de twee verkeersdeelnemers net voor de scène in kwestie in conflict raakten na een manoeuvre van de automobilist. "De fietser heeft toen verhaal willen halen", vertelt de woordvoerster van het parket. "De chauffeur van zijn kant zegt dat hij zich bedreigd voelde door de fietser en daarom wou wegrijden."

De twee gingen alletwee op eigen houtje naar de politie en dienden klacht in tegen elkaar. Het onderzoek moet nu verder uitwijzen wie in de fout ging.

© Stayfanos.evis7

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?