Automobilisten in de file in nasleep betoging

© Tom Tom
| Het verkeer staat nog vast in de nasleep van de betoging.

Het verkeer op de Brusselse kleine ring staat hier en daar nog vast in de nasleep van de nationale betoging rond de ziekteregeling. De tunnels zijn inmiddels allemaal heropend, maar volgens verkeersagentschap Mobiris zal het nog even duren voor automobilisten zich opnieuw vlot over de weg bewegen.

Het verkeer staat vast op belangrijke knooppunten zoals het Reyersviaduct en de Leopold II-laan. Ook op andere zijwegen van de kleine ring rijdt het verkeer langzaam, net als op de Brusselse ring. Volgens de woordvoerder van het Brussels verkeersagentschap Mobiris zullen de vertragingen ook tijdens de avondspits nog te voelen zijn.

Tijdens de betoging werden de Rogiertunnel en Kruidtuintunnel afgesloten voor het autoverkeer, net als de Jubelparktunnel richting centrum. Even na 15 uur werden ze heropend. “Sommige mensen hadden voorzorgsmaatregelen genomen, en zijn op een andere manier naar Brussel gekomen,” zegt woordvoerder Inge Paemen. Ze raadt automobilisten aan om ook aanstaande dinsdag naar alternatieven te zoeken. Dan is er opnieuw een betoging gepland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?