Autosalon springt op kar van gedeelde mobiliteit

© Bert Van Den Broucke/Photo News
| Het Autosalon opent deze vrijdag voor het grote publiek.

Het autosalon op de Heizel staat in de startblokken. Het salon, dat dit jaar inzet op autodelen en micromobiliteit, is toe aan zijn 96e editie. 

De 96ste editie is woensdag al open voor de pers. Donderdag zal koning Filip het salon inhuldigen voor professionals en vanaf vrijdag kan iedereen het autosalon bezoeken.

Deze editie gaat het - zoals traditioneel in de pare jaren - om een 'groot' autosalon. Tijdens het vorige gelijkaardige salon in 2016 werden ruim 555.000 bezoekers geteld in Brussels Expo. Organisator Febiac mikt ook nu op meer dan een half miljoen bezoekers. Het salon kan 5 wereldpremières, 13 Europese en 35 Belgische premières presenteren.

#WeAreMobility

Tijdens het salon, dat voor het grote publiek geopend is van vrijdag 12 januari tot zondag 21 januari 2018, wordt voor het eerst een volledig paleis van Brussels Expo gewijd aan oplossingen van micromobiliteit en gedeelde mobiliteit.

De thematentoonstelling, die #WeAreMobility gedoopt werd, zal voor het grote publiek toegankelijk zijn tijdens de laatste vier dagen van het salon.

Een andere nieuwigheid is een tentoonstelling over automobiele kunst en juwelen. De exposanten van gemotoriseerde tweewielers winnen deze editie aan oppervlakte, aangezien ze verhuizen naar de centraal gelegen Paleizen 8 en 9. De auto's nemen Paleizen 1, 3, 4, 5, 6, 7, 11 en 12 in beslag.

Febiac benadrukt dat die acht paleizen meer dan noodzakelijk zijn, "omdat alle belangrijke merken op de Belgische markt present tekenen". Paleis 1 wordt voorbehouden aan de meest prestigieuze merken. Daar zal ook een tentoonstelling plaatsvinden over actieheld Michel Vaillant.

Motorliefhebbers kunnen baard laten trimmen

Bijzondere aandacht gaat ook uit naar gezinnen met kinderen, met een grote ruimte in Paleis 4 en een "Kids Tour". Dankzij samenwerking met onder meer Disney krijgt elk kind een rugzak en strandlaken in de kleuren van "Cars3". Motorliefhebbers kunnen in Paleis 9 twee speciaal voor de gelegenheid gebrouwen bieren proeven, gratis hun baard laten trimmen in een "barber shop" of stunts bewonderen door de motards van de "Circus Trial Tour".

Het autosalon is geopend van 11u tot 19u op weekdagen en van 10u tot 19u tijdens weekenddagen. Op vrijdag 12, maandag 15 en vrijdag 19 januari zijn er nocturnes tot 22u. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?