| Het Belgisch luchtruim ging vanmorgen even dicht.

Belgisch luchtruim twee uur dicht door acties luchtverkeersleiders

TD
© Belga
13/03/2019

Als gevolg van acties van de luchtverkeersleiders van skeyes ging het volledige Belgische luchtruim in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 4 en 6 uur dicht. Het luchtverkeer herneemt intussen.

De acties van de luchtverkeersleiders startten al dinsdagavond om 22 uur en worden gevoerd in blokken van twee uur. Daardoor zullen er geen vluchten mogelijk zijn op achtereenvolgens Brussels Airport (22-24 uur), de luchthaven van Oostende (24-2 uur) en in Luik (2-4 uur), dus telkens gedurende twee uur.

Woensdag van 4 tot 6 uur ging dan het volledige Belgische luchtruim dicht. Nadien volgt nog een actie van twee uur op de luchthaven van Charleroi (6-8 uur).

Om de impact tot een minimum te beperken kondigde onder andere Brussels Airlines vooraf al aan dat het een dozijn vluchten zou vertragen die dinsdagavond of woensdagochtend op Brussels Airport moeten landen, om zo buiten de geplande acties te blijven. Andere maatschappijen namen gelijkaardige maatregelen. Uit de vluchttabellen op de website van Brussels Airport blijkt dat dinsdag na middernacht inderdaad zeven vluchten zijn kunnen landen.

Met de acties van dinsdagavond en -nacht wil het personeel van skeyes naar eigen zeggen een waarschuwing geven. Ze protesteren onder andere tegen de te hoge werkdruk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , luchtverkeersleiding , sociale onrust , staking , brussels airport zaventem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni