Brussels Airlines vertraagt dozijn vluchten voor actie Skeyes

© PhotoNews
| Controletoren van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, op Brussels Airport.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vertraagt een dozijn vluchten die dinsdagavond of woensdagochtend moeten landen op Brussels Airport, om buiten de geplande acties van de luchtverkeersleider Skeyes te blijven. Dat heeft woordvoerster Wencke Lemmes gezegd.

De zwaarste impact voor Brussels Airlines is er dinsdagavond tussen 22.00 en 24.00 uur. Dan verwacht de maatschappij nog tien aankomende vluchten op Brussels Airport, vanuit verschillende Europese bestemmingen. Omdat er door de acties bij Skeyes in die periode geen vluchten van en naar Zaventem mogelijk zullen zijn, worden de vluchten vertraagd. Ze zullen na middernacht op Zaventem landen.

Woensdagochtend zal tussen 4.00 en 6.00 uur vermoedelijk het volledige Belgische luchtruim gesloten zijn door de acties van de luchtverkeersleiders. Brussels Airlines vertraagt daarom twee vluchten uit Afrika, zodat die na 6.00 uur op Zaventem zullen landen.

Andere maatschappijen nemen gelijkaardige maatregelen, zo blijkt uit de vluchttabellen op de website van Brussels Airport. Aankomende vluchten van onder meer TUI fly, Ryanair, British Airways, Iberia en Aeroflot worden vertraagd om buiten de acties te vallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?