Controletoren van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, op Brussels Aiport, de luchthaven van Brussel

| Controletoren van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, op Brussels Airport.

Brussels Airlines vertraagt dozijn vluchten voor actie Skeyes

© Belga
12/03/2019

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vertraagt een dozijn vluchten die dinsdagavond of woensdagochtend moeten landen op Brussels Airport, om buiten de geplande acties van de luchtverkeersleider Skeyes te blijven. Dat heeft woordvoerster Wencke Lemmes gezegd.

De zwaarste impact voor Brussels Airlines is er dinsdagavond tussen 22.00 en 24.00 uur. Dan verwacht de maatschappij nog tien aankomende vluchten op Brussels Airport, vanuit verschillende Europese bestemmingen. Omdat er door de acties bij Skeyes in die periode geen vluchten van en naar Zaventem mogelijk zullen zijn, worden de vluchten vertraagd. Ze zullen na middernacht op Zaventem landen.

Woensdagochtend zal tussen 4.00 en 6.00 uur vermoedelijk het volledige Belgische luchtruim gesloten zijn door de acties van de luchtverkeersleiders. Brussels Airlines vertraagt daarom twee vluchten uit Afrika, zodat die na 6.00 uur op Zaventem zullen landen.

Andere maatschappijen nemen gelijkaardige maatregelen, zo blijkt uit de vluchttabellen op de website van Brussels Airport. Aankomende vluchten van onder meer TUI fly, Ryanair, British Airways, Iberia en Aeroflot worden vertraagd om buiten de acties te vallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, Economie, Skeyes, Brussels Airlines, Brussels Airport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni