De Beneluxtrein op Nederlands spoor.

Beneluxtrein op hogesnelheidslijn: reistijd ingekort met half uur

© Belga
09/04/2018

De Beneluxtrein, de intercity tussen Brussel en Amsterdam, rijdt vanaf maandag grotendeels over de hogesnelheidslijn. De reistijd tussen de twee hoofdsteden met wordt daardoor ingekort tot een kleine drie uur (2 uur en 53 minuten), wat een half uur minder is dan voordien.

De Beneluxtreinen rijden niet langer over het klassieke spoor, maar sporen vanaf Antwerpen over de hogesnelheidslijn richting Nederland. Daardoor komen de stations Noorderkempen (in Brecht) en Breda (in Nederland) op de route te liggen, in plaats van Roosendaal en Dordrecht.

In Brecht zijn ze maar wat blij met de komst van de Beneluxtrein. Wie op maandagmorgen 9 april in station Noorderkempen op of van de trein stapt, kan rekenen op een warme Brusselse wafel en blauwe en gele Amsterdamse tulpen. De plaatselijke fanfare maakt de feestelijke toets compleet.

In Antwerpen-Centraal wordt de eerste Beneluxtrein vanuit Breda feestelijk ontvangen.Twaalf keer per dag rijdt trein vanuit Brussel via Brussels Airport, Antwerpen en Rotterdam en Amsterdam, vier keer rijdt hij na Rotterdam door naar Den Haag.

De ticketprijzen voor de Beneluxtrein worden variabel. Wie minstens zeven dagen op voorhand boekt en in de week reist, kan goedkoper af zijn dan nu. Maar als je last minute en/of in het weekend boekt, betaal je meestal meer. Wie op de site van NS boekt, betaalt 1 euro minder per rit dan via de NMBS (wegens distributiekosten).

Vanaf mei wordt de Beneluxtrein overigens verlengd van zes naar zeven rijtuigen. Het aantal zitplaatsen stijgt dan van 500 naar 585. Naast de Beneluxtrein rijdt ook Thalys 14 keer heen en weer per dag tussen Brussel en Amsterdam, en Eurostar 2 keer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Beneluxtrein , Amsterdam , NMBS

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni