Besix: ‘Leopold II-tunnel helemaal sluiten is efficiënter en goedkoper’

© Bart Dewaele
| De Leopold II-tunnel

De Leopold II-tunnel zou volledig dicht moeten gaan zolang de renovatiewerken duren. Dat zegt Rik Vandenberghe van Besix, dat de renovatie mee uitvoert.

De werken aan de Leopold II-tunnel beginnen in mei. Bedoeling is dat de tunnel tijdens weekdagen overdag openblijft. Van zondagnacht tot donderdagnacht wordt er van 22 tot 6 uur gewerkt. Omgekeerd blijft de tunnel vrijdag- en zaterdagnacht open, maar sluit zaterdag en zondag.

Alleen tijdens de zomermaanden sluit de tunnel volledig. In september 2021 zou de tunnel klaar moeten zijn.

Maar de Leopold II-tunnel deels openhouden, is niet de meest efficiënte, noch de meest goedkope aanpak. Dat zegt Rik Vandenberghe, gedelegeerd bestuurder van Besix. Die Bouwgroep zit samen met Engie Fabricom en Jan De Nul in Circul 2020, het consortium dat de tunnel renoveert.

“Nu zullen we elke dag twee uur verliezen om telkens ons werfmateriaal in en uit de tunnel te halen. Een gigantische logistieke uitdaging, die het project ook duurder maakt. Maar we begrijpen natuurlijk dat er andere overwegingen meespelen,” aldus Vandenberghe.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?