Bestuurder aangehouden na ongeval met vijf gewonden aan Jules de Trooz

© BRUZZ
Updated: 25-06-2019 - 13:21

Op het Jules de Troozplein in Brussel zijn dinsdagochtend vijf mensen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Volgens La Capitale is de aanrijding het gevolg van een politieachtervolging.

Omstreeks 4.50 uur botste een BMW tegen een Ford Focus, ter hoogte van de Groendreef. De vijf slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht. Geen van de vijf slachtoffers verkeert in levensgevaar. De bestuurder van de BMW, eveneens gewond, is aangehouden.

Die bestuurder werd enkele minuten voor het ongeval opgemerkt door een politiepatrouille op de Groendreef. De bestuurder reed heel hard waarop de politie de achtervolging inzette. Wat later, aan de Jules de Troozsquare reed de BMW met hoge snelheid tegen de Ford aan. Met de gekende gevolgen.

De bestuurder van de BMW is intussen aangehouden. Nog volgens La Capitale riskeert de man tussen de 5 en 10 jaar gevangenisstraf.
Door het ongeval verliep de ochtendspits dinsdag daar lokaal erg moeilijk.

Het kruispunt Jules de Trooz werd recent door de BRUZZ-lezer nog verkozen tot een van de drie gevaarlijkste kruispunten in Brussel.

ongeval jules de trooz
© cadpb via fb
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?