Bestuurder rijdt in op wegenwerken op Ring

© VRT
| De bestuurder van een andere auto die achter de man reed kon een botsing niet meer ontwijken.

Drie personen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Brusselse Ring. Ter hoogte van de afrit Beersel reed een bestuurder in op wegenwerken, waarna ook de automobilist achter hem de botsing niet meer kon ontwijken. De hulpdiensten rukten massaal uit, maar niemand verkeert in levensgevaar.

Dat schrijft VRT NWS woensdagochtend op zijn website.

Rond 22.30 uur reed een man met zijn auto in op de signalisatiewagen die opgesteld stond om de wegenarbeiders te beschermen. De bestuurder van de auto achter hem kon een botsing niet vermijden en reed op zijn beurt in op de auto.

In de eerste auto raakten de twee inzittenden, een koppel, lichtgewond. Ook de bestuurder van de andere auto raakte gewond. De hulpdiensten rukten meteen massaal uit: brandweerlui van de zone Vlaams-Brabant West kwamen ter plaatse, alsook verschillende ambulances - zelfs vanuit Tubeke.

Dak open

Omdat het niet meteen duidelijk was hoe erg de inzittenden eraan toe waren, besliste de brandweer om het dak van de wagen open te knippen en het slachtoffer er zo uit te halen. Door het ongeval was de afrit Beersel een paar uren afgesloten voor alle verkeer.

Op de Brusselse ring wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de middenbermen en de verlichting. De werken zouden normaal woensdagochtend klaar zijn, maar het is niet duidelijk of het ongeval voor vertraging zorgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?