© Peter Detailleur

Billy Bike, het Brusselse platform voor elektrische deelfietsen, stelt 300 nieuwe exemplaren op in de Brusselse straten. Dat brengt het totaal op 600 elektrische fietsen. In juli verdubbelde de vloot al een eerste keer van 150 naar 300 fietsen. De schaalvergroting moet Billy Bike beter zichtbaar maken in de concurrentiestrijd met Uber, dat 1.200 Jump-fietsen in Brussel heeft.

Voortaan zijn er nu 600 elektrische deelfietsen van Billy Bike beschikbaar in 14 Brusselse gemeenten, terug te vinden via de app van het bedrijf. In juli verdubbelde het aantal al een eerste keer.

"Op die manier willen we meer mensen in Brussel motiveren om de stap te zetten naar een groene en 100 procent Belgische mobiliteitsoplossing. Met 600 fietsen op straat garanderen we dat onze gebruikers steeds een Billy in hun buurt kunnen vinden", zegt Pierre de Schaetzen, medeoprichter van Billy Bike.

Weg met terugtraprem

De nieuwe fietsen die nu uitgerold worden zijn van een nieuw model. Het platform heeft bij de ontwikkeling van dit nieuwe model veel aandacht besteed aan de feedback van zijn gebruikers. De fietsen zijn onder meer kleiner en lichter, hebben handremmen in plaats van een terugtraprem, en een zadel dat eenvoudig met één hand versteld kan worden.

De schaalvergroting moet Billy Bike beter zichtbaar maken in de concurrentiestrijd met Jump van multinational Uber, dat 1.200 van zijn knalrode fietsen in Brussel aanbiedt. Tijdens de zomermaanden bood Billy Bike zijn fietsen ook elke zondag volledig gratis aan aan alle gebruikers.

"Door onze vloot en onze aanwezigheid in Brussel verder te ontwikkelen, willen we zoveel mogelijk mensen toegang geven tot duurzame mobiliteitsopties. We merken dat de vraag hiernaar zeer groot is in Brussel, en we willen er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat fietsen en deelmobiliteit verankerd geraken in het Brusselse DNA", zegt de Schaetzen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Billy Bike, elektrische deelfietsen, deelfietsen, freefloating

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie