Blue-bike biedt 10.000 gratis testritten met deelfietsen aan

© PhotoNews
| Blue bike-deelfietsen zijn ook beschikbaar in de grote Brusselse treinstations.

Blue-bike, een deelsysteem met fietsen aan trein-, tram en busstations, deelt in partnerschap met Ethias en de Vlaamse overheid 10.000 gratis testritten uit aan geïnteresseerde pendelaars of dagtoeristen in het kader van de corona-exitstrategie. Dat hebben het bedrijf en Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) woensdag bekendgemaakt tijdens een persmoment.

"De laatste maanden zien we dat iedereen meer aan het fietsen is en daarom moeten we absoluut vermijden dat al die mensen teruggrijpen naar hun auto om zich te verplaatsen naar het werk of school", zegt minister Peeters. "De proefritten van Blue-bike kunnen mensen verleiden om deelmobiliteit te ontdekken en hen ook overtuigen om zich duurzaam te verplaatsen. Blue-bike fietsen geven reizigers het voordeel om snel en comfortabel over te stappen van het openbaar vervoer of park and ride op de fiets of omgekeerd."

Blue-bike wil het aantal locaties - vandaag aan 66 trein-, tram en busstations verspreid over België - binnen enkele jaren minstens verdubbelen. Een lidmaatschap op Blue-bike kost 12 euro per jaar. De gratis testritten kunnen verkregen worden door een sms (0,15 euro per verstuurd sms) te sturen. Daarna ontvangt men een 10-cijferige code waarmee een Blue-bike ontleend kan worden.

Er wordt maximaal één voucher per gsm-nummer verstuurd. Een vouchercode is twee maanden geldig, en is bruikbaar voor één Blue-bikerit van maximaal 24 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?