Brandweer moet te voet verder door foutgeparkeerde auto

© google
| De plek van het ongeval in de Josaphatstraat

In de Josaphatstraat in Schaarbeek kon zondag een brandweervoertuig niet doorrijden door een foutgeparkeerde wagen. De brandweerwagen was op weg naar een interventie in de l'Olivierstraat. Het is niet de eerste keer dat dat probleem zich voordoet in de Josaphatstraat.

"Mensenlevens staan op het spel als hulpverleners hun werk niet kunnen doen. Gemeenten moeten dus de nodige maatregelen treffen om dergelijke situaties te vermijden in de toekomst", communiceerde staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels) afgelopen oktober nog in een brief aan alle 19 gemeenten. Die kwam er naar aanleiding van een brandweerwagen die toen niet door diezelfde Josaphatstraat kon rijden door enkele foutgeparkeerde wagens.

Smet hamerde er toen op dat de gemeenten verkeerd geparkeerde wagens systematisch wegtakelen en de bestuurders beboeten. "Dat is bij deze dan ook gebeurd, maar pas nadat het kwaad was geschied", vertelt de woordvoerder van politiezone Brussel-Noord.

Er vielen geen gewonden door het oponthoud. Enkele brandweerwagens waren al ter plaatse, dus het ging om een tweede ploeg die onderweg was. Die koos ervoor om te voet verder te gaan, terwijl de auto getakeld werd.

De eigenaar van de wagen kreeg een boete, en moet ook de takelkost betalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?