Foutparkeerders blokkeren brandweer: Smet trekt aan alarmbel bij gemeenten

© PhotoNews
| Brandweer en tram op de Louizalaan.

Nadat een brandweerwagen afgelopen weekend vast stond in het verkeer in Schaarbeek, reageert bevoegd staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-SP.A) met een duidelijke brief naar alle gemeenten. Foutparkeerders moeten systematisch worden weg getakeld en beboet, zo schrijft hij. "De veiligheid van Brusselaars en hulpverleners is primordiaal."

Bji het incident in Schaarbeek was één van de twee brandweerwagens verhinderd omdat er in de Josaphatstraat enkele voertuigen op de openbare weg stonden geparkeerd. De brandweer moest de politie oproepen.

Als reactie verstuurde staatssecretaris voor de Brandweer Pascal Smet vandaag een brief naar alle 19 gemeenten, om erop te hameren dat zij verkeerd geparkeerde wagens systematisch wegtakelen en de bestuurders beboeten. "De veiligheid van Brusselaars en hulpverleners is primordiaal", zegt Smets woordvoerster Reine Nkiambote aan BRUZZ. "Mensenlevens staan op het spel als hulpverleners hun werk niet kunnen doen. Gemeenten moeten dus de nodige maatregelen treffen om dergelijke situaties te vermijden in de toekomst."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?