Brussel bij Europese regio's met minste verkeersdoden

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

In het lijstje met Europese regio's waar het minste verkeersdoden vielen, staat Brussel op plaats zeven. Wenen is de regio met het minste verkeersdoden. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat voor het jaar 2016. Dat was een jaar waarin er in Brussel relatief weinig verkeersdoden vielen in vergelijking met de jaren voordien en 2017.

Het statistiekbureau van de Europese Unie maakte een vergelijking van het aantal verkeersdoden per Europese regio. De regio waar verhoudingsgewijs het meeste verkeersdoden zijn gevallen, is het Bulgaarse Severozapadan. In 2016 zijn er daar 153 dodelijke verkeersslachtoffers gevallen per miljoen inwoners.

In de Belgische provincie Luxemburg gaat het om 130 verkeersdoden. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevindt zich dan weer helemaal aan de andere kant van de tabel, waar het minste verkeersdoden vallen.

Zo zijn er in 2016 veertien dodelijke verkeersslachtoffers gevallen per miljoen inwoners. In 2015 waren dat er nog 24, het jaar daarvoor 25. Brussel staat nu op de zevende plaats wat de Europese regio's betreft met het laagste aantal verkeersdoden.

Londen heeft met 13 verkeersdoden per miljoen inwoners net iets betere statistieken. In Stockholm en in de streek rond Liverpool vielen er in vergelijking 12 doden in het verkeer. Op de eerste plaats staat Wenen met 10 dodelijke verkeersslachtoffers per miljoen inwoners.

Een regionale vergelijking op basis van de statistieken van 2017 maakt Eurostat pas in maart volgend jaar. In Brussel steeg het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2017 wel met 41 procent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?