Bakfietsen waren populair op de derde editie van 'Bike Brussels', de Brusselse beurs gewijd aan fietsen en actieve mobiliteit, in Thurn & Taxis het voorbije weekend.

Brussel loopt warm voor de bakfiets op Bike Brussels

TRO
© BRUZZ
25/09/2019

De interesse in bakfietsen is volgens de organisatie van de mobiliteitsbeurs Bike Brussels toegenomen. Heel wat mensen onder de 10.000 bezoekers waren al klaar om er een aan te schaffen, aldus de organisatie.

De derde editie van Bike Brussels afgelopen weekend lokte opnieuw zo'n 10.000 bezoekers naar Tour & Taxis. Zij konden er kennismaken met testfietsen en andere micomobiliteitsproducten van de 90 exposanten op een speciaal parcours.

Opvallend was dat de bezoekers dit jaar veel meer aankopen deden tijdens de beurs. "We zien een duidelijke evolutie bij onze bezoekers", aldus Raphaëlle Bernard van de organisatie. "In onze eerste jaren kwamen zij vooral om te kijken, te testen en nieuwe mobiliteitsoplossingen te ontdekken. Nu zijn zij veel meer klaar om producten te kopen."

Meer dan alleen fietsen

Verder stelt Bike Brussels vast dat Brussel klaar is voor de bakfiets. "Die waren zeer populair", aldus Bernard. "Ouders kiezen er steeds meer voor om zich met een bakfiets te verplaatsen. Een vrouw zei me dat het met een bakfiets veel duidelijker is hoeveel reistijd je kwijt bent om je kinderen naar school te brengen, dan met een auto."

Verder concludeert de organisatie dat elektrische fietsen nog altijd in opmars zijn en dat de kwaliteit van die fietsen nog altijd beter wordt. Maar ook de andere micromobiliteitsoplossingen, zoals elektrische steps of onewheels, bleken in trek.

Bike Brussels is dan ook eerder een mobiliteitsbeurs dan een evenement dat zich exclusief richt op fietsen: "Door ook andere oplossingen dan fietsen te tonen, kunnen we een breder publiek trekken en meer mensen uit de auto krijgen", besluit Bernard.

20190925_Bike_for_Brussels_op_de_derde_editie_van_'Bike_Brussels',_de_Brusselse_beurs_gewijd_aan_fietsen_en_actieve_mobiliteit_in_Thurn_&_Taxis_(c)_PhotoNews.jpg

Ook "Bike for Brussels" was aanwezig op 'Bike Brussels' in Thurn & Taxis.

Mobiliteit in Brussel

Moet de auto uit het Brussels stadsbeeld verdwijnen? Wijkt het algemeen belang voor het lokale belang bij wegwerkzaamheden? En heeft de stad nood aan meer openbaar vervoer 's nachts? tvbrussel gaat naar aanleiding van de verkiezingen in op Mobiliteit in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Mobiliteit in Brussel , bakfiets , Fiets , elektrische step

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni