'Ontdekken, testen en adviseren' is het motto van deze derde editie van de beurs Bike Brussels die georganiseerd wordt tijdens de Europese week van de Mobiliteit, van vrijdag 20 tot maandag 23 in Thurn & Taxis.

Meer dan 10.000 bezoekers worden verwacht in Thurn & Taxis om de innovaties van 2019 uit te proberen, in aanwezigheid van professionals die de nieuwsgierigen zullen helpen de verschillende mobiliteitshulpmiddelen te ontdekken.

“Sinds de oprichting van de beurs in 2017, is het gebruik van de fiets en zachte mobiliteit fors gestegen in Brussel", vertelt Etienne Bertrand, de initiatiefneemster van de beurs. "Daarom werkt ons team dit jaar nauw samen met verenigingen als Mobiliteit Brussel om elke bezoeker de best passende informatie te bieden. Het was ook de gelegenheid om testbanen en verschillende animaties te optimaliseren, zodat iedereen een unieke ervaring kan beleven. Op termijn willen we niet alleen aan het publiek, maar ook aan de overheid laten zien dat iedereen kan bewegen.”

Op de beurs kunnen bezoekers zich onder andere verwachten aan conferenties, ontdekkingswandelingen met fietsgidsen van Once in Brussels, een outdoor Pumptrack voor kinderen, herstellingsateliers en een fanfare. Verder staan er ook 70 exposanten met een breed scala aan fiets- en micromobiliteitsproducten, zoals steps, die het publiek kan uitproberen op drie testbanen.

Het afterwork start vandaag om 17.00 uur.

Mobiliteit in Brussel

Moet de auto uit het Brussels stadsbeeld verdwijnen? Wijkt het algemeen belang voor het lokale belang bij wegwerkzaamheden? En heeft de stad nood aan meer openbaar vervoer 's nachts? tvbrussel gaat naar aanleiding van de verkiezingen in op Mobiliteit in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Mobiliteit in Brussel , Bike Brussels , fietsbeurs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni