Brussel Mobiliteit gaat verkeersspiegels uitfaseren

bdw_camera_01.jpg
© Bart Dewaele
© Bart Dewaele

Het Brussels Gewest heeft besloten om nieuwe aanvragen voor de plaatsing van een veiligheidsspiegel in principe te weigeren, en de oude spiegels die onderhoud vergen niet langer te vervangen. Volgens Brussel Mobiliteit geven de spiegels een vals veiligheidsgevoel: “Waardoor chauffeurs zich gevaarlijk gaan gedragen omdat ze de afstanden niet correct kunnen inschatten."

Dit blijkt uit een brief van Brussel Mobiliteit naar aanleiding van een aanvraag voor de plaatsing van een spiegel bij co-housingproject M-Square. Dat bericht La Dernière Heure. Molenbeekse schepen Françoise Schepmans (MR) was heel verbaasd dit te horen: “Vindt de administratie het veiliger voor automobiliste om blind het verkeer in te rijden dan om een spiegel te plaatsen,” vraagt ze zich af in de krant.

“Dit is geen nieuwe beslissing,” aldus Inge Paemen aan BRUZZ, “enkel in zeer uitzonderlijke gevallen, als uit een plaatsonderzoek blijkt dat het echt niet anders kan, dan zullen we een spiegel plaatsen."

Ook verkeersinstituut VIAS is dezelfde mening toegedaan: “Spiegels dienen enkel als laatst mogelijke oplossing te worden geplaatst. Er zijn plaatsen waar het niet anders kan, maar dat mogen we niet generaliseren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?