Elke Van den Brandt BRUZZ ACTUA 1676

| Elke Van den Brandt (Groen)

Brussel volgt Vlaanderen met maximumsnelheid van 100 km/h

EC
© BRUZZ
10/12/2019

Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) zal de maximumsnelheid op de Brusselse stroken van de Ring ook verlagen naar 100 kilometer per uur. Dat heeft ze gezegd nadat de Vlaamse regering maandag aankondigde de snelheidslimiet op de hele Ring te verlagen. Waar vandaag al een limiet van 90 km/u geldt, blijft dat wel nog zo.

De Ring rond Brussel ligt voornamelijk op Vlaams grondgebied, maar doorkruist ook het Brussels Gewest op twee plaatsen. In het zuidwesten in de bocht van Vorst naar Anderlecht en in het oosten door het Zoniënwoud in Watermaal-Bosvoorde. In totaal is dat een strook van 5,5 kilometer.

Ook op die plaatsen zal de maximumsnelheid verlagen tot maximaal 100 kilometer per uur. Er geldt wel al een snelheidslimiet van 90 kilometer per uur op die plaatsen. "Dat blijft zo", zegt woordvoerder Pieterjan Desmet van minister Van den Brandt. "We bekijken nu elke zone en als het nog nodig zou zijn om de snelheid ergens te verlagen van 120 naar 100 kilometer per uur, dan doen we dat. De limieten van 90 kilometer per uur blijven behouden."

Volgens Van den Brandt is het logischer om de snelheid coherent af te stemmen op de hele Ring. Maandag liet zij zich al enthousiast uit over het plan van de Vlaamse regering om de snelheidslimiet te verlagen op de Brusselse Ring. Het is nog onduidelijk of de Waalse regering hun strook van de Ring, van 18,5 kilometer lang in het zuiden, ook zal aanpassen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Brusselse ring , maximumsnelheid , Elke Van den Brandt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni